Článek
Postup
01.
Do velké mísy dejte mleté maso (nejlepší je plec), přidejte dvě lžíce ledové vody a dobře propracujte rukou. Nechte chvíli stranou.
02.
Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a přidejte k masu. Do mísy prolisujte česnek, přisypte nadrobno nakrájenou petrželku, přidejte vejce, hořčici, sůl a pepř a řádně promíchejte lžící. Až se směs spojí, odložte lžíci a maso ještě jednou pořádně rukou propracujte.
03.
Rozpalte troubu na 200 stupňů, pekáček vyložte papírem na pečení a potřete lžící oleje. Na talíř nasypte strouhanku.
04.
Z masové směsi odeberte menší hrst, vytvarujte plošší placku velkou asi jako dlaň a ze všech stran ji obalte v strouhance. Pokračujte, až spotřebujete všechno maso. Hotové fašírky na plechu pokapejte lžící oleje (ideální je olej v rozprašovači) a dejte péct. Pečte půl hodiny, poté stáhněte plamen na 180 stupňů a pečte ještě asi 20 minut, až povrch zezlátne a fašírky jsou propečené.
05.
Podávejte s hebkou bramborovou kaší a čerstvým listovým salátem nebo kyselou okurkou.
Můj tip: Fašírky jsou skvělé i na druhý den s čerstvým chlebem, třeba jako pořádná svačina na výlet.
Máte rádi pochoutky z mletého masa?