Článek
Postup
01.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostky. Do hlubší pánve vlijte olej a cibuli na něm krátce opečte. Přidejte mleté maso a pořádně rozbijte všechny hrudky – nejlépe to jde vidličkou. Osolte, opepřete a opečte do hnědé barvy.
02.
Pokud maso pustí příliš tuku, část odeberte. K opečenému masu pak přidejte rozetřený česnek, kečup, hořčici a worcesterskou omáčku. Pořádně promíchejte a duste asi 15 minut do zhoustnutí.
MASO V HOUSCE DOBYLO SVĚT. TAK SI POCHUTNEJTE
03.
V mezičase rozpalte gril. Hamburgerové housky rozřízněte a na spodní část navršte hotovou masovou směs. Na ni položte plátek sýra a krátce zapečte pod grilem. Na plech přidejte i vršky housek, křupavé jsou chutnější. Podávejte s čerstvou nebo naloženou zeleninou.
Náš tip: Místo kečupu můžete použít i rajčatovou passatu. V tom případě přidejte navíc lžičku hnědého cukru a lžíci BBQ omáčky.
Láká vás klasická americká rychlovka? Jestli ji chcete dovést k dokonalosti, upečte si k ní vynikající burgerové housky.