Článek
Postup
01.
Připravte si těsto na palačinky. Mléko prošlehejte s polohrubou moukou a vejcem a nechte chvíli odstát, aby mouka prosákla. Těsto by mělo být tekuté, aby se dobře rozlévalo na pánvi.
02.
Troubu zapněte na 190 °C a pusťte se do náplně: tvaroh rozmíchejte s cukrem, vejcem, rozinkami, vanilkou a citronovou kůrou.
VALAŠSKÉ SPECIALITY SI DOPŘEJTE KDEKOLI A KDYKOLI
03.
Rozehřátou pánev potřete olejem. Do naběračky naberte těsto a za kroužení pánve těsto rovnoměrně rozlijte po celé její ploše. Položte zpět na sporák, a když těsto na povrchu zatuhne, palačinku otočte a dopečte z druhé strany. Pak přendejte na talíř. Takto postupujte, dokud nebudete mít spotřebované všechno těsto na palačinky.
04.
Hotové palačinky potřete ochuceným tvarohem a zarolujte. Skládejte na sebe do zapékací misky nebo pekáčku vymazaného vrstvou másla. Zalijte oslazeným mlékem a dejte do trouby.
INSPIRACE NA SLANÉ PALAČINKY
05.
Asi 20 minut zapečte dozlatova. Podávejte teplé nebo studené, podle chuti poprašte moučkovým cukrem.
Valašská kuchyně je velmi pestrá. Za zmínku rozhodně stojí i skrečky, smažená játra s vejci na bramboráku.