Článek
Postup
01.
Aby vše vydrželo, jak má, je potřeba pohár dělat zhruba hodinu před servírováním. Jahody očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte je na poloviny (pár si jich nechte na konec na ozdobení).
02.
Pak je pokapejte javorovým sirupem, urovnejte do nachystaných pohárových misek a nechte asi 20 minut odležet, aby pustily šťávu.
03.
Smetanu vyšlehejte spolu s vanilkovým cukrem tak, aby byla co nejpevnější, a pak do ní po troškách opatrně zašlehejte asi 1 lžíci citronové šťávy. Jahody se sirupem také pokapejte trochou citronové šťávy a překryjte je pomocí cukrářské zdobičky ochucenou šlehačkou.
04.
Vršek poháru dozdobte jahodovým sirupem, kousky zbylých jahod a lístky máty nebo meduňky, pokud budete mít náladu, můžete uvařit ještě řidší vanilkový pudink a navrch dát lžíci pudinku.
Také milujete jahody a rozhodli jste se je pěstovat na zahrádce či balkonu? V tom případě vám doporučujeme si přečíst na co si dát pozor a co jahody potřebují.