Článek
Postup
01.
Smetanu, mascarpone i vaječný likér mějte před přípravou v chladničce. Nejprve vyšlehejte tučnou šlehačku s vanilkovým cukrem a dejte ji zatím stranou.
02.
V jiné míse velmi krátce prošlehejte mascarpone se 150 ml vaječného likéru a moučkovým cukrem tak, aby směs lehce zřídla.
UDĚLEJTE SI DOMÁCÍ VAJEČŇÁK A PŘIPRAVTE DALŠÍ DEZERTY:
03.
Nyní už lžící postupně jemně vmíchejte vyšlehanou šlehačku do mascarpone směsi, vznikne nadýchaný krém.
04.
Krém přendejte do cukrářského sáčku, ustřihněte špičku a nastříkejte na dno menších skleniček, zalijte troškou vaječného koňaku a pak zas nastříkejte vrstvu krému. Naplněnou skleničku ozdobte troškou skořice a třeba ozdobeným perníčkem.
Skleničky s dezertem můžete rovnou podávat, nebo si je připravit dopředu a ponechat v lednici. A tímhle cheesecakem s vaječným koňakem uctíte i chlapy.