Hlavní obsah
2,9
(112)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Nadýchaný kakaový piškot a spousta šlehačky. Tomu nelze odolat!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 cm průměr formy
  • 4 ks vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml pařížské šlehačky
  • 1 vrchovatá lžíce čokoládových hoblinek
Článek

Postup

01.

Z bílků ušlehejte pevný sníh, postupně do něj zašlehejte cukr a potom žloutky a nakonec lehce přimíchejte mouku promíchanou s kakaem. Těsto nalijte do máslem vymazané a vysypané dortové formy a pečte v předehřáté troubě při 180 stupních asi 30 minut, dokud špejle vpíchnutá dostředu těsta nevyjde suchá. 

02.

Vychladlý korpus ozdobte oběma šlehačkami podle vlastní fantazie pomocí  cukráčského sáčku s trubičkou a posypte čokoládovými hoblinkami či jiným čokoládovým zdobením. Povrch dortu můžete před zdobením potřít marmeládou nebo polít čokoládou. Korpus můžete rovněž proříznout a promazat marmeládou, pak jej ale pečte v menší formě.

Načítám