Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Piškotové těsto se šlehačkovo-pudinkovým krémem a dětskými piškoty dozdobte ještě šlehačkou a čerstvým ovocem podle sezony.

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
Těsto
  • 5 ks vejce
    3
  • 3/4 hrnku cukru moučka
  • 4 lžíce horké vody
  • 1/2 hrnku polohrubé mouky
    1
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 3 lžíce marmelády
  • 1 hrnek dětských piškotů
    1
    3
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
  • 1 hrnek čerstvého ovoce
Krém
  • 2 kelímky smetany ke šlehání
    7
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 1/2 hrnku cukru moučka
Obsažené alergeny
3
Vejce
7
Mléko a mléčné výrobky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přilijte horkou vodu a dál šlehejte. Postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. 

02.

Těsto vložte do vymazaného a vysypaného pekáčku nebo plechu s okrajem, rovnoměrně rozetřete  a upečte. Nechte vychladnout.

03.

Smetanu vyšlehejte s kelímkem hotového koupeného pudinku dotuha a dle chuti oslaďte moučkovým cukrem. 

04.

Vychladlý korpus potřete marmeládou a krémem, poklaďte piškoty, které do krému trochu vmáčkněte, a ozdobte šlehačkou a ovocem.

Načítám