Hlavní obsah
3,3
(290)
Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Je jemná, dobrá a snadná. Kdo nebo co? Šlehačková bábovka, která se bude vyjímat u nedělní kávy!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 4 ks vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 balíček prášku do pečiva
Na vysypání formy
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Z vaječných bílků vyšlehejte sníh. 

02.

Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte cukr a mouku (podle velikosti vajec můžete trochu mouky přidat), přilijte šlehačku a nakonec vmíchejte i sníh z bílků a prášek do pečiva.

03.

Těsto nalijte do bábovkové formy, kterou jste předem vymazali a vysypali.

04.

Bábovku vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 30 minut.

Jaký je váš rodinný recept na bábovku?

Energetická hodnota celkem - 1 bábovku
Energie12 868,72 kJ
Bílkoviny66,72 g
Tuky100,13 g
Sacharidy466,43 g
Sůl0,84 g
SAFA57,03 g
Vláknina10,2 g
Cukry222,31 g
Související témata:

Načítám