Hlavní obsah
3,4
(14)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tapenáda z oliv a sušených rajčat voní středomořím, ale můžete si ji snadno vytvořit doma a ozvláštnit jí třeba silvestrovské občerstvení.

5 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 skleničku
Budete potřebovat
  • 200 g černých oliv
  • 2 lžíce sušených rajčat v oleji
  • 1 filátko ančoviček
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 hrst listové petržele
  • 1/2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička kaparů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Do mixéru dejte černé olivy bez pecky, lístky plocholisté petrželky, filátko ančovičky, kapary, česnek a olivový olej (případně olej ze sušených rajčat). 

02.

Vše rozmixujte na kaši. Sušená rajčata nasekejte nožem a přimíchejte k olivové směsi. Dle chuti tapenádu osolte a okyselte vinným octem. 

Foto: Svatava Vašková

Olivová tapenáda Foto: Svatava Vašková

03.

Hotovou tapenádu přendejte do čisté uzavíratelné zavařovací skleničky, zalijte olivovým olejem, aby se nekazila, a skladujte ji v lednici. 

Na silvestrovském stole můžete letos servírovat i vynikající slané jednohubky z odpalovaného těsta, plněná vejce nebo si vyberte z 20 receptů na silvestrovské pohoštění. Jde to i zdravě!

Načítám