Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte nahrubo, klobásu na půlkolečka. Ideální jsou tzv. polosuché klobásy. Můžete použít jemnou šunkovou stejně jako pikantní paprikovou – záleží jen na vás. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte cibuli s klobásou a opékejte. Žampiony nakrájejte na plátky a přidejte do pánve. Podle chuti (a slanosti klobásy) přidejte sůl, pepř a trochu tymiánu. Restujte, dokud nejsou žampiony hotové. Nechte chvíli vychladnout.
DALŠÍ INSPIRACE:
02.
Mezitím troubu rozehřejte na 200 °C. Rozbalte vyválené listové těsto, položte je i s pečicím papírem na plech a doprostřed po celé délce rozprostřete zchladlou žampionovou směs. Pokud by byla příliš horká, těsto by rozpustila! Štrúdl zabalte překlopením krajů do středu a prostým přehnutím a zamáčknutím uzavřete i konce.
03.
Celý štrúdl potřete prošlehaným vejcem a vložte do trouby. Pečte asi 25 minut dozlatova. Podávat můžete i hned po vyndání nebo klidně i studený.
Jaké slané náplně vedou u vás doma?