Článek
Postup
01.
Droždí rozdrobte do teplé vody a spolu s olejem, moukou a solí vypracujte řidší lepivé těsto. Přikryjte utěrkou a nechte v teple asi 40 minut vykynout.
02.
Mezitím se pusťte do cibulky: nakrájejte ji na proužky a za občasného míchání ji na rozehřátém oleji nechte změknout. Po asi 15 minutách opékání ji posypejte cukrem, skořicí a rozmarýnem nebo tymiánem a nechte zkaramelizovat. Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a balzamikovým octem. Pokud by se vám směs zdála příliš suchá, podlijte troškou vody a nechte dodusit.
03.
Těsto rozetřete v tenké vrstvě na pomaštěný plech (nejlépe to jde namočenými dlaněmi), poklaďte cibulkou a posypejte sýrem a nakrájenými olivami. Pečte při 200 °C 10 až 15 minut dozlatova.
Také milujete slané koláče? Na další tipy s čím je připravit, se podívejte v našem souboji receptů.