Hlavní obsah
4,7
(3)
Foto: Španělské olivy

Foto: Španělské olivy

Olivy. Jedna z mála potravin, která dělí svět na dvě poloviny. Jedni by se po nich mohli utlouct, zato druzí je s díky a znechucením odmítají. Patříte k jejich milovníkům? Pak si zamilujete tenhle slaný koláč!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 400 g listového těsta
  • 1 hrst černých oliv
  • 3 ks rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g mozzarelly
  • 2 ks cibule
  • 7 ks sardinky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 snítka listové petržele
  • 1 snítka čerstvého oregana
Článek

Postup

01.

Rajčata nakrájejte na plátky a rozprostřete na papírovou utěrku. Přikryjte druhou utěrkou a lehkým tlakem je vysušte. Listové těsto vyválejte, dejte na plech a okraje trochu ohněte. Ohnuté kraje potřete vejcem.

02.

Na takto připravené těsto pokládejte plátky rajčat, na kolečka nakrájenou cibuli, přidejte olivy, sardinky, na plátky nakrájený česnek a mozzarellu. Koláč osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a pečte při teplotě 200 °C dozlatova. Po upečení ozdobte nasekanou petrželkou a oreganem.

Tip: Náplň vyváleného koláče můžete úplně změnit. Třeba na směs tučného tvarohu, stejné dávky sýru ricotta, bílého pepře, 4 vajec, červené cibule a petrželky.

Související témata:

Načítám