Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte koření. Římský kmín a semínka fenyklu opražte nasucho v pánvičce a poté rozdrťte v hmoždíři. Nakonec smíchejte s kardamomem.
02.
Do mísy prosejte obě mouky. Přidejte droždí, kypřicí prášek, sůl, cukr a důkladně promíchejte. Uprostřed vytvořte důlek, nalijte do něj olej a přidejte na kostky pokrájené máslo.
03.
Vše důkladně smíchejte a postupně přilijte potřebné množství vody. Vypracujte hladké těsto a několik minut ho hněťte. Poté ho rozdělte na 16 stejně velkých dílků a uválejte z nich válečky dlouhé asi 12 cm.
VAŠI HOSTÉ OCENÍ KŘEHKÉ SLANÉ PEČIVO K ZAKOUSNUTÍ
04.
Konce válečků spojte v kroužky a s dostatečným rozestupem je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Povrch kroužků potřete rozšlehaným vejcem a dle libosti je posypte bílým a černým sezamem, lněným semínkem, římským kmínem či mákem.
05.
Takto připravené kroužky nechte ještě asi 30 minut kynout. Pak je vložte do trouby rozehřáté na 190 °C a pečte 20 až 30 minut dozlatova. Po dopečení nechte vychladnout.
06.
Kroužky si můžete dát jen tak k pivu či vínu nebo je servírovat například s jogurtovým dipem.
Máte rádi slané pochoutky? Vyzkoušejte naše domácí cuketové chipsy.