Článek
Postup
01.
Vejce vyšlehejte s vodou (případně můžete použít i mléko), moukou a špetkou soli do hladkého litého těsta. Nechte alespoň 15 minut odstát.
02.
Rozpálenou nepřilnavou pánev potřete lehce ghí, rozlijte po ní ¼ těsta a opečte z obou stran. Z těsta byste tak měli připravit 4 palačinky. Při té příležitosti mrkněte na recept, jak připravit domácí přepuštěné máslo ghí.
03.
Menší až středně velkou kapustu (cca 1 kg) zbavte tvrdého košťálu, překrájejte na menší kusy a vložte do hrnce s vroucí vodou. Vařte 5 až 7 minut, dokud nezměkne. Poté sceďte, přelijte studenou vodou a nechte okapat.
SLANÉ PALAČINKY JSOU VÝBORNÉ A EFEKTNÍ JÍDLO
04.
Cibuli nakrájejte na slabá půlkolečka a na oleji osmahněte dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek, kmín a zázvor a minutu míchejte na slabém plameni. Nechte zchladnout. Povařenou kapustu vymačkejte, abyste ji zbavili zbytků vody, a nakrájejte najemno. Kapustu a restovanou cibulku promíchejte se zakysanou smetanou, majoránkou, solí a pepřem.
05.
Kapustovou směs rozetřete na palačinky a srolujte. Naplněné palačinky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 200 °C 20 minut.
Hledáte další vynikající kapustové recepty? Nepřehlédněte originální masový koláč se sýrem zabalený do kapustových listů a výborná je i šťavnatá sekaná s kapustou. Anebo zkusíte kapustové závitky s mletým masem?