Článek
Postup
01.
Vyválené těsto vytvarujte do malých koláčových formiček nebo do jedné klasické formy o průměru 24 cm, dno propíchejte vidličkou a dejte péct na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.
02.
Slaninu a cibuli nakrájejte najemno a osmažte je v řepkovém oleji dozlatova.
03.
V míse smíchejte tvaroh, vajíčka, nakrájená sušená rajčata a cibulkovou nať, nastrouhaný sýr, přidejte zchladlou cibuli se slaninou, sůl a čerstvě mletý pepř a vše dobře promíchejte. Do tvarohu samozřejmě můžete přimíchat cokoli, na co máte chuť.
04.
Vyndejte z trouby předpečené těsto, náplň rovnoměrně rozprostřete do koláče (koláčků) a dejte péct na dalších 30–35 minut. Hotové koláčky se hodí jako svačina, oběd do práce nebo k večeři a doporučujeme podávat je se zeleninovým salátem.
Pokud není tvaroh zrovna váš favorit, upečte si slaný koláč cibuláč.