Článek
Postup
01.
Slaninu nakrájejte na proužky a opečte ji na pánvi dokřupava. Rohlíky nakrájejte na kolečka nebo na kostičky.
02.
V mléce rozšlehejte vejce, osolte a opepřete. Zapékací mísu vymažte tukem a vysypte strouhankou. Na dno naneste vrstvu nakrájeného pečiva.
03.
Přidejte vrstvu sterilovaného hrášku, posypte částí slaniny a nalejte část mléka s vejci. Postup ještě dvakrát opakujte.
04.
Poslední vrstvou bude opět mléko s vejci. Zapékací mísu vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte asi půlhodinky dozlatova.
Tip
Žemlovku můžete vylepšit bylinkami podle chuti nebo ji zapéct s oblíbeným sýrem. Jako přílohu zkuste podávat listový salát.
Jestli máte rádi staročeskou kuchyni, udělejte si k obědu bramborové knedlíky plněné uzeným nebo smažené škubánky s máslem.