Článek
Postup
01.
Z masa, žloutku, hladké mouky, soli a pepře umíchejte tuhou hmotu, ze které připravte asi 10–12 masových kuliček. Ty následně opečte dozlatova na rozpáleném oleji.
02.
Vyšlehejte celá vejce do světlé pěny a postupně k nim zašlehejte smetanu ke šlehání, mléko a škrob. Směs dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a vmíchejte do ní bazalku. Nakonec ji nalijte do máslem vymazané koláčové formy (je lepší zvolit tu neotevírací, aby vám nevytekla). Do tekutého „těsta“ pak naskládejte masové kuličky a cherry rajčátka jako třešně do bublaniny a dejte péct na 40 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Co říkáte této bublanině naslano? Pokud chutná, vyzkoušejte i slaný koláč s karamelizovaným česnekem a tymiánem nebo masové kuličky z trouby.