Hlavní obsah
3,0
(14)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Jste fandou mletého masa a máte ze všeho nejraději masové kuličky? Co takhle s nimi upéct bublaninu na slano! Tenhle netradiční recept spojuje to nejlepší z nadýchaného těsta, masových kuliček a doplněný o cherry rajčátka prostě nemá chybu. Uvidíte sami!

20 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
26 cm průměr formy
Těsto
  • 4 ks vejce
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml mléka
  • 6 lžic bramborového škrobu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 plátek másla
Kuličky
  • 250 g hovězího mletého masa
  • 1 ks žloutků
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic řepkového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
K dokončení
  • 10 ks cherry rajčat
  • 1 snítka čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Z masa, žloutku, hladké mouky, soli a pepře umíchejte tuhou hmotu, ze které připravte asi 10–12 masových kuliček. Ty následně opečte dozlatova na rozpáleném oleji.

02.

Vyšlehejte celá vejce do světlé pěny a postupně k nim zašlehejte smetanu ke šlehání, mléko a škrob. Směs dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a vmíchejte do ní bazalku. Nakonec ji nalijte do máslem vymazané koláčové formy (je lepší zvolit tu neotevírací, aby vám nevytekla). Do tekutého „těsta“ pak naskládejte masové kuličky a cherry rajčátka jako třešně do bublaniny a dejte péct na 40 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Co říkáte této bublanině naslano? Pokud chutná, vyzkoušejte i slaný koláč s karamelizovaným česnekem a tymiánem nebo masové kuličky z trouby.

Načítám