Hlavní obsah
3,5
(194)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Kdo miluje kombinaci masa a ovoce, určitě neodolá. V téhle silné sladkokyselé omáčce spolu všechno krásně ladí a chutě se vzájemně doplňují. A navíc není nijak složité připravit jídlo z čerstvých surovin.

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Naložení masa
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1 ks bílku
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku
Zelenina
  • 100 g červené papriky
  • 100 g žluté papriky
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 50 g bambusových výhonků
Omáčka
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 150 ml ananasové šťávy
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g kompotovaného ananasu
  • 4 lžíce oleje
Na dokončení
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 stonek jarní cibulky
K podávání
  • 250 g rýže
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na menší nudličky. Ve skleněné míse promíchejte s bílkem, přidejte škrob, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a nechte chvíli odležet – postačí 15 minut.

02.

Mezitím očistěte a nakrájejte zeleninu – mrkev a papriku na tenké nudličky, cibuli na menší klíny. K zelenině přidejte i scezené a okapané bambusové výhonky a nechte si vše připravené při ruce. Ananas také nechte okapat a nakrájejte na menší kousky.

03.

Na omáčku rozmíchejte v misce cukr, ocet, sójovou omáčku, rajský protlak, ananasový džus a česnek.

04.

V hlubší pánvi rozpalte olej, přidejte naložené maso a opečte ho za občasného obracení ze všech stran dokřupava – potrvá to asi 10 minut. Na zkoušku rozřízněte největší kousek: až bude maso propečené i uvnitř a na povrchu bude zlatavá kůrka, vyjměte ho z pánve a dejte na chvíli stranou.

05.

Uvolněnou pánev otřete papírovým ubrouskem od případných zbytků a vlijte do ní ještě lžíci oleje. Přidejte zeleninu a za stálého míchání pár minut restujte – až zvláční, ale pořád je pevná na skus. Přemístěte ji na chvíli k masu a do uvolněné pánve vlijte připravenou omáčku. Provařte ji minutku, až lehce zhoustne, přidejte kousky ananasu, maso a zeleninu a společně krátce prohřejte a promíchejte na pánvi.

06.

Podávejte ihned, posypané lžičkou sezamu a zelenou natí jarní cibulky. Jako příloha se hodí rýže. Znáte dva způsoby, jak rýži uvařit?

Načítám