Článek
Postup
01.
Mouku a kakao prosejte do misky a promíchejte. Přisypte kypřicí prášek do perníku, skořici a nastrouhaný nebo mletý muškátový oříšek. Misku se sypkou směsí dejte stranou.
02.
Cuketu omyjte a i se slupkou nastrouhejte na hrubém struhadle, aby v moučníku zůstala struktura cukety (hrubost si ale můžete zvolit podle vlastního uvážení, na chuti ani výsledné konzistenci se nic nezmění).
03.
Vajíčka vyšlehejte s cukrem do pěny, přilijte olej a přidejte jogurt. Do mokré směsi po lžicích vmíchávejte sypkou směs a na závěr zlehka promíchejte s nastrouhanou cuketou. Těsto nalijte na plech o velikosti 20 x 30 cm a dejte upéct na 170 °C na 30–35 minut.
04.
Příprava polevy je jednoduchá. Rozpuštěné a vychladlé máslo smíchejte s rumem a po lžicích přidávejte moučkový cukr, dokud nebude poleva hustá tak, aby pomalu stékala po lžíci. Polevu pak můžete buď rozprostřít po celém perníku, nebo perník nerovnoměrně pocákat.