Článek
Postup
01.
Špaldovou i žitnou mouku smíchejte v misce a přisypte celý prášek do pečiva.
02.
Rybíz omyjte, očistěte, otrhejte jednotlivé kuličky a nechte okapat.
03.
Do další misky vyklepněte vajíčka a vyšlehejte je s cukrem do hladké světlé pěny. Přilijte olivový olej, sójové mléko a nakonec přidejte kůru i šťávu z jednoho citronu. Do mokré směsi po lžicích všlehejte moučnou směs, dokud nevznikne hladké těsto.
04.
Těsto vylijte na plech o velikosti 20 x 30 cm vyložený pečicím papírem, rovnoměrně ho rozetřete a hustě posypte rybízem.
05.
Dejte péct do předehřáté trouby na 175 °C na 20 až 25 minut, dokud nebude povrch bublaniny krásně zlatavý. Po vychladnutí posypte lehce moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte.
Zkuste zdravější verzi bublaniny, uvidíte, že vám bude chutnat.