Článek
Postup
01.
Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu, připravte si je proto zavčasu.
02.
Máslo vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Do vyšlehané pěny přidejte vajíčko, tvaroh a nastrouhanou kůru z citrusů i šťávu.
03.
Nakonec vlijte 2 lžíce rumu a vsypte sypkou směs z mouky, soli a prášku do pečiva. Vše důkladně promíchejte (můžete použít i robot) a propracovávejte, dokud nevznikne nelepivé těsto. Do těsta přisypejte rozinky a znovu propracujte.
04.
Na plech z těsta vytvarujte mazanec a potřete ho vajíčkem. Navrchu udělejte nožem křížek a posypejte plátky mandlí. Dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C na 50 minut.
A jaký mazanec na Velikonoce pečete vy?