Článek
Postup
01.
Máslo, vejce i tvaroh vyndejte z lednice a nechte ohřát na pokojovou teplotu, mezitím můžete toubu zapnout na 170 stupňů a formu důkladně vymazat máslem a vysypat moukou.
Měkké máslo vyšlehejte s cukrem dohladka. Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky jeden po druhém postupně zašlehejte do másla a nakonec do směsi vmíchejte i tvaroh.

Foto: Jakub Jurdič
02.
Mouku prosejte s práškem do pečiva a z bílků vyšlehejte tuhý sníh, pomůže vám s tím špetka soli. Do žloutkové směsi zašlehejte prosátou mouku a nakonec do ní vmíchejte i sníh z bílků.
03.
Očistěte borůvky a bílou čokoládu nalámejte na malé kousky; oboje úplně na závěr vmíchejte do těsta a to nalijte do bábovkové formy. Připravenou formu vložte do trouby a pečte asi 45–50 minut dozlatova. Bábovka je hotová, když je špejle i po zapíchnutí do středu těsta po vytažení suchá. Pozor, pokud se zrovna trefíte do čokolády, ta bude horká lepit vždycky :-).

Foto: Jakub Jurdič
04.
Upečenou bábovku nechte po vyndání z trouby chvíli vychladnout, a následně ji vyklopte. Před podáváním ji nezapomeňte zlehka pocukrovat moučkovým cukrem!