Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Jestli si potrpíte na tvarohová těsta, pak můžete tenhle recept považovat za svůj nový nejoblíbenější. Ať už do téhle bábovky dáte jakékoli ovoce, bude vám chutnat jako žádná jiná!

45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 porcí
  • 120 g másla
  • 150 g cukru krupice
  • 3 ks vejce
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 1 špetka soli
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 150 g borůvek
  • 100 g bílé čokolády
Na formu a k podávání
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Máslo, vejce i tvaroh vyndejte z lednice a nechte ohřát na pokojovou teplotu, mezitím můžete toubu zapnout na 170 stupňů a formu důkladně vymazat máslem a vysypat moukou.

Měkké máslo vyšlehejte s cukrem dohladka. Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky jeden po druhém postupně zašlehejte do másla a nakonec do směsi vmíchejte i tvaroh.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Mouku prosejte s práškem do pečiva a z bílků vyšlehejte tuhý sníh, pomůže vám s tím špetka soli. Do žloutkové směsi zašlehejte prosátou mouku a nakonec do ní vmíchejte i sníh z bílků.

03.

Očistěte borůvky a bílou čokoládu nalámejte na malé kousky; oboje úplně na závěr vmíchejte do těsta a to nalijte do bábovkové formy. Připravenou formu vložte do trouby a pečte asi 45–50 minut dozlatova. Bábovka je hotová, když je špejle i po zapíchnutí do středu těsta po vytažení suchá. Pozor, pokud se zrovna trefíte do čokolády, ta bude horká lepit vždycky :-).

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Upečenou bábovku nechte po vyndání z trouby chvíli vychladnout, a následně ji vyklopte. Před podáváním ji nezapomeňte zlehka pocukrovat moučkovým cukrem!

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 592,72 kJ
Bílkoviny10,62 g
Tuky17,8 g
Sacharidy43,52 g
Sůl0,23 g
SAFA9,24 g
Vláknina1,37 g
Cukry27,1 g
Související témata:

Načítám