Článek
Postup
01.
Máslo a vajíčka vyndejte z lednice a nechte ohřát na pokojovou teplotu. Máslo vyšlehejte do hladké pěny a postupně do něj zašlehejte cukr, přidejte citronovou kůru, mouku a jedno po druhém také vejce. Pokud byste vajíčka přidali studená, máslo by se zpět srazilo. Polovinu těsta dejte do jiné mísy a jednu polovinu dochuťte kávou rozpuštěnou v kapce mléka a druhou polovinu dochuťte vanilkovým extraktem.
02.
Troubu vyhřejte na 180 stupňů Celsia. Plech nebo formičky na muffiny vyložte pestrobarevnými papírovými košíčky a asi do 3/4 je naplňte těstem. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova. Hotové dortíčky nechte vychladnout a pusťte se do přípravy krémů.
03.
Ricottu smíchejte s cukrem a změklým máslem (tenhle krém přijde na vanilkové cupcakes), cream cheese (Philadelphia, případně lučina nebo mascarpone) zase s lískoořískovou pomazánkou (tenhle na kávové).
04.
Kokos smíchejte s troškou zeleného potravinářského barviva, aby vypadal jako tráva, můžete ho při zdobení ale klidně vynechat, nebo použít zelený marcipán.
05.
Vychladlé cupcakes nazdobte pomocí cukrářské zdobičky, a pak už jen popusťte uzdu fantazii a zdobte postavičkami s velikonoční tematikou. Děti vám můžou klidně pomáhat!