Hlavní obsah
3,6
(51)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Sladké máte rádi, ale nesmí to v kuchyni moc dlouho trvat? V tom případě vás dnešní recept nadchne – příprava tohoto „beztěstového“ koláče nezabere víc než 10 minut a je skvělý.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 500 g krupičky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 200 g cukru krupice
  • 250 g másla
  • 800 g rebarbory
  • 500 g čerstvých jahod
  • 200 g třtinového cukru
  • 2 lžičky skořice
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 175 stupňů Celsia. Jahody zbavte stopek a nakrájejte na menší kousky. Rebarboru zbavte konců, oloupejte ji a taktéž ji nakrájejte na menší kousky. Oboje vložte do mísy a smíchejte s třtinovým cukrem a skořicí.

Foto: Jakub Jurdič

Rebarbora a jahody? Jde to báječně k sobě!Foto: Jakub Jurdič

02.

Z kostky másla kousek odkrojte a vymažte jím formu nebo hluboký plech. V míse smíchejte dětskou krupičku, kypřicí prášek do pečiva a krupicový cukr. Asi polovinu této směsi rovnoměrně nasypte do vymazané formy.

03.

Na tuto vrstvu rovnoměrně rozprostřete jahody a rebarboru a vše zasypte druhou polovinou směsi krupičky a cukru. Máslo nakrájejte na plátky a ty rozložte po celé ploše připraveného koláče. Vložte do trouby a pečte asi 40 minut dozlatova.

Foto: Jakub Jurdič

Je to rychlé a jednoduché. Množství je vhodné pro menší plech i pro dortovou formuFoto: Jakub Jurdič

04.

Hotový koláč vyjměte, nechte chvíli zchladnout a podávejte. Skvělý je ještě horký ale také úplně vychladlý, který už drží pohromadě o poznání lépe. 

Pokud se po koláči zapráší, stejný efekt budou mít i lahodné čokoládové makronky.

Načítám