Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 175 stupňů Celsia. Jahody zbavte stopek a nakrájejte na menší kousky. Rebarboru zbavte konců, oloupejte ji a taktéž ji nakrájejte na menší kousky. Oboje vložte do mísy a smíchejte s třtinovým cukrem a skořicí.
02.
Z kostky másla kousek odkrojte a vymažte jím formu nebo hluboký plech. V míse smíchejte dětskou krupičku, kypřicí prášek do pečiva a krupicový cukr. Asi polovinu této směsi rovnoměrně nasypte do vymazané formy.
03.
Na tuto vrstvu rovnoměrně rozprostřete jahody a rebarboru a vše zasypte druhou polovinou směsi krupičky a cukru. Máslo nakrájejte na plátky a ty rozložte po celé ploše připraveného koláče. Vložte do trouby a pečte asi 40 minut dozlatova.
04.
Hotový koláč vyjměte, nechte chvíli zchladnout a podávejte. Skvělý je ještě horký ale také úplně vychladlý, který už drží pohromadě o poznání lépe.
Pokud se po koláči zapráší, stejný efekt budou mít i lahodné čokoládové makronky.