Článek
Postup
01.
V misce smíchejte 2 lžíce teplého mléka se lžící cukru a nadrobeným droždím a nechte vzejít kvásek. Polohrubou mouku smíchejte v misce se solí a cukrem. Pak přidejte zbylé mléko, máslo žloutek a vykynulý kvásek a vypracujte řidší lepivé těsto. Nechte ho v misce, přikryjte utěrkou a nechte 45 minut kynout.
02.
Krok 2: Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na půlky. Vykynuté těsto natlačte do formy tak, aby bylo všude stejně silné. Pak na něj nastrouhejte půlku připraveného marcipánu, na něj naskládejte švestky, které zasypte zbylým marcipánem.
03.
Z třtinového cukru, hrubé mouky másla a skořice vypracujte drobenku, kterou celý koláč posypte. Koláč dejte péct do předehřáté trouby na 175 °C na 25 minut.