Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 160 stupňů. Mouku smíchejte s cukrem, přidejte prášek do pečiva a jedno vajíčko a důkladně propracujte. Pak přidejte druhé a opět těsto pořádně propracujte, hotové těsto je pružné a nelepí. Nakonec do něj vmíchejte nasekané mandle (nebo lískové oříšky) a pokrájené datle.
02.
Z těsta vytvarujte jakousi podlouhlou štolu, kterou položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 30 minut dozlatova. Upečenou, ale měkkou štolu nakrájejte na plátky a ty klaďte vedle sebe na plech, který následně vložte zpět do trouby. Podle tloušťky těsta a trouby může být potřeba péct je až o dalších 15–20 minut déle, ve středu prostě musí být úplně suché.
03.
Připravte si kokosový dip - smetanu s mlékem přiveďte k varu a odstavte. Čokoládu nalámejte do misky, zalijte ji vroucím mlékem se smetanou a nechte chvilku odstát, aby se čokoláda rozpustila. Pak vše míchejte metličkou tak dlouho, až bude omáčka hladká. Nakonec vmíchejte kokos a je hotovo.
04.
Čokoládový dip připravíte stejně, jen použijete hořkou čokoládu místo bílé a na závěr vmícháte instantní kávu.
05.
Upečené sušenky namáčejte v té omáčce, která vám zachutná víc.