Článek
Postup
01.
Troubu zapněte 175 stupňů. Angrešt omyjte a zbavte ho stopek. Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky vložte spolu s medem do mísy a vyšlehejte je. Postupně pak do nich po lžících všlehávejte střídavě mouku a smetanu, až bude těsto hotové. Úplně nakonec do těsta vmíchejte vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
02.
Těsto nalijte do předem vymazané formy a navrch rovnoměrně rozložte kuličky angreštu. Ovesné vločky v mixéru trochu nadrťte, vložte je do mísy s máslem a třtinovým cukrem a rukama z nich vypracujte drobenku. Tou pak posypte připravený koláč.
03.
Hotový koláč vložte do trouby a pečte asi 20–25 minut dozlatova. Po dopečení jej nechte zchladnout a podle chuti jej zlehka posypte moučkovým cukrem. Podávejte klidně ještě teplý :-).