Článek
Postup
01.
Rýži nasypte do hrnce a zalijte ji mlékem a kokosovým mlékem. Přiveďte k varu a uvařte rýži doměkka.
02.
Když je rýže hotová, přidejte vanilkový cukr a kardamom a promíchejte. Celou směs nechte vychladnout.
03.
Poté do směsi dejte dvě rozšlehaná vajíčka a důkladně promíchejte.
04.
Formy na muffiny nebo malé zapékací misky vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem, rýži rozdělte do formiček a dejte péct na 175 °C na 25 minut.
05.
Zatímco se pudink peče, očistěte mango, odstraňte pecku a nakrájejte ho na kostičky.
06.
Kostky vložte do mixéru, vlijte šťávu z limetky a rozmixujte na jemnou kaši.
07.
Rýžový pudink vyklepněte z formy a podávejte přelitý omáčkou z manga. Vynikající je studený i teplý.