Článek
Postup
01.
Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni a směs nechte vychladnout.
02.
Vajíčko vyšlehejte s cukrem do nadýchané bílé pěny, přidejte vychladlou čokoládu, opatrně smíchejte a zlehka vmíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto vytvarujte do kuličky, zabalte do potravinové fólie a dejte na 40 minut odpočinout do ledničky.
03.
Těsto vybalte z fólie a tvarujte z něho stejně velké kuličky, které po jedné obalte v moučkovém cukru. Kuličky pokládejte vedle sebe na plech s pečicím papírem (dávejte je dostatečně od sebe, aby se neslepily).
04.
Plech dejte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte je asi 10 minut. Sušenky by měly být na povrchu popraskané a uvnitř krásně vláčné.