Článek
Postup
01.
V misce smíchejte oba druhy mouky, vajíčka, mléko a sůl a míchejte, dokud vám nevznikne tekutější těsto bez hrudek. Klidně můžete použít i metlu nebo elektrický šlehač.
02.
Na pánev dejte rozpálit minimální množství oleje, stačí ho opravdu jen trochu kápnout a mašlovačkou nebo kuchyňskou utěrkou rozetřít po pánvi. Na prostředek pánve vlijte těsto a pomocí pánve jej rozprostřete do stran. Palačinky se snažte dělat co nejslabší. Z každé strany stačí smažit asi minutu.
03.
Když spotřebujete těsto a budete mít palačinky hotové, můžete se pustit do krému. 100 g čokolády rozpusťte ve vodní lázni, vmíchejte crème fraîche, moučkový cukr a ricottu.
04.
Hotový krém natírejte na vychladlé palačinky a vrstvěte je na sebe.
05.
Na poslední palačinku dejte rozpuštěnou čokoládu a ovoce. My jsme použili physalis, ale volba je jen na vás. Před podáváním dejte alespoň na dvě hodiny uležet do lednice.