Článek
Postup
01.
Když máte upečený a vychladlý oblíbený korpus, můžete se pustit do plnění a zdobení. Nejdřív si připravte náplň: mascarpone vyšlehejte s oříškovou pomazánkou a banány nakrájejte na tenké plátky.
02.
Korpus vodorovně prořízněte, spodní část namažte polovinou krému, proložte kolečky banánu, pomažte druhou polovinou krému a přiklopte druhou částí korpusu řeznou stranou nahoru.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič
03.
Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a celý dort jím pomažte – svrchu i po obvodu. Tato vrstva má jasný úkol: vyrovná jednotlivé nerovnosti korpusu a dobře na něj přiléhá potahovací hmota. Pokud byste pod hmotu máslovou vrstvu nedali, od korpusu by navlhla a přestala by držet tvar, případně by se úplně rozpadla. Místo másla můžete na vyhlazení použít jemný meruňkový džem bez kousků ovoce. Takto připravený dort dejte do lednice ztuhnout.

Foto: Jakub Jurdič
04.
Trošku škrobu přes sítko nasypte na pracovní plochu (ta by měla být úplně hladká). Potahovací hmotu v rukách propracujte a na pracovní ploše ji následně vyválejte na plát tenký asi 3–4 mm.

Foto: Jakub Jurdič
05.
Ten pak velmi opatrně naneste na ztuhlý dort, případné převisy nožem odřízněte a pomocí cukrářské stěrky hmotu uhlaďte.

Foto: Jakub Jurdič
06.
Odříznuté kousky potahovací hmoty použijte na ozdobení – pomocí vypichovátek (která koupíte s mnoha rozličnými motivy v každých domácích potřebách za pár korun) vyrobte sněhové vločky různých velikostí. Hmotu můžete pomocí gelových potravinářských barviv také obarvit. Každou vločku z rubové strany potřete štětečkem namočeným ve vodě a opatrně ji pak „přilepte“ na dort.

Foto: Jakub Jurdič
07.
Nakonec můžete dezert dozdobit jedlými flitry (seženete je v cukrářských potřebách), použít můžete i perličky či posypové cukrové vločky.