Článek
Postup
01.
Formičky na suflé vymažte máslem, vysypte cukrem a dejte do lednice.
02.
Nalijte mléko do hrnce a dejte vařit. Než mléko začne pomalu probublávat, vyšlehejte žloutky se dvěma lžícemi cukru krystal do pěny a přidejte škrob. Pak vaječnou směs přelijte bublajícím mlékem, důkladně promíchejte, aby ve směsi nebyly hrudky, a nalijte zpátky do hrnce. Nechte ji ještě jednou probublat a přelijte do misky. Krém za občasného promíchání nechte vychladnout.
03.
Banány a šťávu z půlky citronu dejte do misky a rozmixujte na kaši. Tu opatrně přimíchejte k mléčné hmotě.
04.
Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a přisypte další dvě lžíce cukru. Sníh zlehka vmíchejte k banánovému krému. Těsto nalijte do připravených formiček, vršek zarovnejte nožem a okraje otřete.
05.
Suflé dejte péct na 20 minut na 190 °C. Po upečení posypejte cukrem moučka a ihned podávejte.