Článek
Postup
01.
Všechny suroviny mějte ohřáté na pokojovou teplotu! Troubu zapněte na 180 stupňů. V míse smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a sůl. Připravte si formičky nebo plech na muffiny, někdo vše vymazává, někdo používá papírové košíčky.
02.
Měkké máslo vyšlehejte s cukrem, postupně jedno po druhém všlehejte celá vejce, kůru z jednoho citronu (ideálně v bio kvalitě, ten není chemicky ošetřen) a najemno nasekané 2–3 snítky rozmarýnu.
03.
Nakonec postupně po lžících všlehejte i mouku a kefír. Těsto nalijte do formiček asi do 3/4 jejich objemu a dejte na 20 minut péct do trouby. Upečené muffiny následně nechte vychladnout a mezitím si připravte krém.
04.
Cream cheese (philadelphia, cream spread apod.) opatrně vyšlehejte s moučkovým cukrem. Šlehání ho na rozdíl od prostého smíchání nadlehčí! Ostružiny rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou a vmíchejte do připraveného krému.
05.
Vychladlé cupcakes ozdobte ostružinovým krémem, navrch přijde ještě ostružina a maličký kousek rozmarýnu.