Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

I do sladkých receptů je dobré aspoň jednou za čas přidat nějakou zvláštní ingredienci. Dnes je to tvarohový sýr Cottage, který přidáme do jemných ovocných muffinů!

40 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 muffinů
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 g třtinového cukru
  • 100 g másla
  • 2 ks vejce
  • 200 g cottage sýru
  • 130 g čerstvého ovoce
  • 1/2 lžičky mleté vanilky
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst mandlí
Článek

Postup

01.

Polohrubou a mandlovou mouku smíchejte, přidejte prášek do pečiva, sůl a mletou vanilku. V jiné nádobě vyšlehejte máslo s cukrem do pěny a postupně přidávejte vajíčka. Po každém přidání vajíčka důkladně směs prošlehejte. Do pěny vmíchejte Cottage sýr a opatrně přimíchejte sypkou směs.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Na závěr do těsta přidejte bobulovité ovoce (pokud použijete mrazené, vyndejte ovoce z mrazáku až těstě před použitím).

03.

Do formiček na muffiny dejte papírové košíčky a naplňte je připraveným těstem. Povrch posypte mandlemi a dejte péct do trouby předehřáté na 170 °C asi na 20 minut (povrch muffinů by měl být krásně zlatavý).

Související témata:

Načítám