Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Jahody stále pějí svoji oslavnou píseň na léto a červenou barvu a byla by věčná škoda je důkladně nevyužít i při běžném pečení. Zkuste tuhle kombinaci se zázvorem, je totiž vážně skvělá!

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 muffinů
Těsto
  • 1 hrnek mléka
  • 125 g másla
  • 2 ks vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 250 g čerstvých jahod
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 1 špetka soli
Na vymazání a vysypání formy
  • 1 hrudka másla
  • 1 hrnek hladké mouky
Článek

Postup

01.

Mléko, máslo a vejce vyndejte z lednice a nechte ohřát na pokojovou teplotu. Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia. Jahody zbavte stopek, omyjte je, nakrájejte na kousky a nechte okapat.

Foto: Jakub Jurdič

Jahody do těsta vybírejte tak akorát zralé, můžou být i mělčí, ale nikdy ne nahniléFoto: Jakub Jurdič

02.

V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience (mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl). V druhé míse vyšlehejte změklé máslo a postupně do něj zašlehejte jedno vejce po druhém. Šlehejte dohladka. Vmíchejte hrníček mléka. Nakonec tekutou směs vlijte do té suché a ještě jednou vše prošlehejte.

Foto: Jakub Jurdič

Vždy šlehejte dostatečně dlouho, aby mezitím vznikla hladká, jednolitá hmotaFoto: Jakub Jurdič

03.

Do těsta vmíchejte 3/4 jahod a najemno nastrouhaný zázvor. Těsto nalijte na hluboký plech nebo do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného moukou, případně použijte plech určený přímo na muffiny. Navrch vsypte zbytek jahod a dejte asi na 20–25 minut péct dozlatova.

Vaše děti i návštěvy se utlučou po těchto čokoládových muffinech s vanilkovým krémem nebo po perníkových muffinech.

Načítám