Článek
Postup
01.
Mouku nasypte do misky, přidejte krystalový cukr a promíchejte. Přidejte celé vajíčko a máslo, propracujte a po troškách opatrně přilévejte bílé víno. Rukama propracovávejte, dokud nevznikne jednotné těsto, které drží pohromadě. Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinové fólie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.
02.
Pracovní plochu pomoučněte a těsto rozválejte na placku o výšce asi 2 mm. Vykrájejte kruhy (třeba pomocí větší skleničky), které natočte na trubičky nebo paličky (můžete použít třeba ty, na kterých se vytvářejí kremrole). Konce potřete rozšlehaným bílkem a slepte je do tvaru trubičky.
03.
Olej dejte rozehřát do hrnce, rozpalte ho a jednotlivé trubičky do něj vkládejte a smažte, dokud nejsou zlatavé. Hotové cannoli dejte na papírovou utěrku, odsajte přebytečný tuk a nechte vychladnout. Až budou trubičky chladné, odstraňte trubky nebo paličky, na kterých jste trubičky tvarovali.
04.
Ricottu vyšlehejte spolu s moučkovým cukrem do krému. Krém dejte do cukrářského sáčku a cannoli jím plňte. Do každé trubičky pak dejte z obou stran jednu čerstvou malinu.
05.
Ozdobte třeba moučkovým cukrem nebo konce trubiček namočte v čokoládě a podávejte.