Článek
Postup
01.
Do mísy nasypte oba druhy cukru a mouku prosátou s jedlou sodou. Přidejte obě vejce, med a na kousky nakrájené změklé máslo. Ze všech ingrediencí pak rukama vypracujte jednolité těsto, které nechte asi 15 minut odpočinout v lednici.
02.
Zatím si nachystejte zbytek: čokoládu nasekejte na malé kousky, brusinky pokrájejte. Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia. Těsto rozdělte na třetiny. Jednu třetinu promíchejte s čokoládou, druhou třetinu s brusinkami a třetí nechte čistou.
03.
Z těsta tvořte v rukách kuličky o průměru asi 2–3 cm, záleží, jak velké chcete hotové sušenky mít. Hotové kuličky pak rovnejte s dostatečnými rozestupy vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky při položení na plech vždy trochu rozplácněte, aby držely na místě. Do sušenek z čistého těsta vmáčkněte vždy asi 3–4 lentilky.
04.
Připravené sušenky vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 12 minut dozlatova. Zakousnout se do nich můžete klidně hned po vyndání z trouby, ale pozor na spálené jazyky!