Článek
Postup
01.
Začněte s přípravou citronového krému. Je opravdu velmi jednoduchý! Do misky v parní lázni dejte všechny ingredience a vše šlehejte až do zhoustnutí. Pak krém dejte vychladnout.
02.
Smetanu vyšlehejte dotuha. V jiné míse opatrně vyšlehejte mascarpone s cukrem a podle chuti přidejte i citronovou šťávu a jemně nastrouhanou kůru. Vyšlehané mascarpone vmíchejte do šlehačky a nechte chvíli ztuhnout v lednici.
03.
Do misek, ve kterých budete tiramisu servírovat, rozdělte polovinu lemon curd a rozetřete ho po celém dně. Do široké misky nebo hlubokého talíře nalijte limocello. V něm pak z jedné strany máčejte piškoty, které následně naskládejte na lemon curd. Na piškoty přijde polovina krému z mascarpone. Celý postup pak ještě jednou zopakujte.
04.
Tiramisu dejte ztuhnout aspoň na dvě hodiny do lednice, a následně ho ozdobte podle vlastní fantazie. Použít můžete kolečka citronu nebo svařenou citronovou kůru – ta se připravuje stejně jako ta pomerančová v receptu na makovo-pomerančový dortík s čokoládovým krémem.