Článek
Postup
01.
Hladkou i polohrubou mouku prosejte do misky, přisypte kakao, prášek do pečiva, sodu, skořici a perníkové koření. Celou sypkou směs dokonale promíchejte. V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Do pěny pak přidejte olej, povidla a prošlehejte (když v těstě zůstanou hrudky povidel, nevadí to). Poté vlejte mléko a rum, promíchejte a postupně přidávejte sypkou směs.
02.
Těsto nalejte do formiček a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Pokud máte malé formičky, pečte 25 minut, jestli jste ale zvolili klasickou bábovkou formu, pečte 50 minut. Vychladlé bábovičky ozdobte čokoládovou polevou, kterou připravíte ve vodní lázni smícháním čokolády a oleje.