Článek
Postup
01.
Broskve omyjte a nakrájejte na kostky. Dejte je na pánev, posypte lžičkou skořice a třtinovým cukrem a začněte opékat. Broskve by během opékání měly pustit šťávu, ve které je vařte do poloměkka. Pokud by vám přišlo, že je šťávy málo, přilijte trochu vody. Pak nechte omáčku vychladnout.
02.
Sušenky rozmixujte v mixéru úplně na jemno, přidejte máslo a vypracujte těsto, které drží tvar, když je stisknete v dlani.
03.
Těsto rovnoměrně rozdělte do skleniček (ideálně se hodí sklenky na martini).
04.
Z cream cheese (např. Duko, Philadelphia, Cream Spread), zakysané smetany, moučkového cukru a zbylé skořice vymíchejte hladký krém, který navrstvěte na sušenky ve skleničkách.
05.
Jednotlivé dezerty přelijte broskvovou omáčkou a nechte je důkladně vychladit, nejméně na dvě hodiny.
Tip: Pokud chcete, aby dezert vypadal opravdu luxusně, navlhčete kraje skleniček a ponořte je do skořicového cukru.