Článek
Postup
01.
Nejprve vyšlehejte máslo s cukrem do jemné pěny. Do té pak postupně po jednom všlehávejte vejce.
02.
V další misce smíchejte mouku s práškem do pečiva, sodou a solí. Sypkou směs zlehka vmíchejte do máslové pěny. Bílou čokoládu nasekejte na nepravidelné kousky a přimíchejte ji do těsta.
03.
Na závěr do těsta přidejte celé ostružiny a hmotu opatrně promíchejte, abyste ostružiny nerozmačkali (kdo chce, může ostružiny nahradit malinami nebo borůvkami, oboje chutná skvěle).
04.
Formu o velikosti 20 x 20 vystelte pečicím papírem a směs na něj něj rovnoměrně rozprostřete. Dejte péct do předehřáté trouby na 175 °C na 20–25 minut.
05.
Po upečení by blondies měly mít podobnou konzistenci jako brownies – z vrchu křupavé a uvnitř krásně lepkavé. Krájejte je ale až po úplném vychladnutí.