Hlavní obsah
3,3
(119)
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Máte rádi banány? Ať už je vaše odpověď jakákoli, my pro vás máme jasné doporučení: Vyzkoušejte dnešní recept na banánový chlebíček. Pak už ho totiž budete péct znovu a znovu!

25 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 biskupský chlebíček
  • 150 g másla
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 ks vejce
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 150 ml mléka
  • 2 ks banánu
  • 100 g hořké čokolády
Na ozdobení
  • 50 g hořké čokolády
  • 1 hrst sušených banánových chipsů
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 175 stupňů Celsia a formu vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a do pěny postupně přidejte obě vajíčka. Pokud budou ale čerstvě vyndaná z lednice, máslo zpět ztuhne a srazí se!

Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

02.

Mouku prosejte s práškem do pečiva (nebo jedlou sodou) a špetkou soli, a pak ji spolu s mlékem vmíchejte do vyšlehaného másla. Zralé banány nakrájejte na kolečka, rozmačkejte vidličkou a přidejte je spolu s nasekanou čokoládou do těsta také. Nakonec těsto nalijte do připravené formy a dejte asi na 50 minut péct.

Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

03.

Čokoládu určenou na ozdobu rozehřejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Vychladlý chlebíček jí pocákejte a posypte polámanými banánovými chipsy. Je skvělý jako snídaně, poobědová „tečka na konec“ i vydatná svačina!

Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Související témata:

Načítám