Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 175 stupňů Celsia a formu vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a do pěny postupně přidejte obě vajíčka. Pokud budou ale čerstvě vyndaná z lednice, máslo zpět ztuhne a srazí se!
02.
Mouku prosejte s práškem do pečiva (nebo jedlou sodou) a špetkou soli, a pak ji spolu s mlékem vmíchejte do vyšlehaného másla. Zralé banány nakrájejte na kolečka, rozmačkejte vidličkou a přidejte je spolu s nasekanou čokoládou do těsta také. Nakonec těsto nalijte do připravené formy a dejte asi na 50 minut péct.
03.
Čokoládu určenou na ozdobu rozehřejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Vychladlý chlebíček jí pocákejte a posypte polámanými banánovými chipsy. Je skvělý jako snídaně, poobědová „tečka na konec“ i vydatná svačina!