Hlavní obsah
4,2
(12)
Foto: ziashusha, Shutterstock.com

Foto: ziashusha, Shutterstock.com

Máte rádi islandský skyr? Skvělé uplatnění najde i ve slané studené kuchyni. Zkuste ho použít na dipy, dresinky či jako základ pomazánek. Inspirujte se naší hráškovou s mátou.

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g skyru
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé máty
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Hrášek zalijte horkou vodou a bezprostředně poté studenou, aby si zachoval zelenou barvu. Sceďte ho, pár celých hrášku si odložte stranou na ozdobu, zbytek rozmixujte, případně rozmačkejte šťouchadlem na brambory – cílem je hrubší struktura s kousky. 

02.

Mátu nasekejte nadrobno a všechny ingredience smíchejte. Pomazánku namažte na pečivo a servírujte ozdobené celými hrášky a bazalkovými či mátovými lístky.

Tip: Podle chuti posypte dýňovými semínky nebo sušenými rajčátky nakrájenými nadrobno.

Láká vás použít skyr jako základ zdravé pomazánky?

Související témata:

Načítám