Článek
Italové to mají dokonale vymyšlené. Tvary těstovin nejsou žádné manýry. Všechny mají svoje opodstatnění. Na různé druhy pokrmů zkrátka pasují různé druhy těstovin. Linguine znamená v italštině „malé jazýčky“ a jsou to takové placaté špagety. Jsou vhodné k rybám, mořským plodům, omáčkám i bylinkovému pestu.
Linguine s uzeným lososem
Na 4 porce potřebujete: 400 g těstovin linguine, 200 g uzeného lososa v plátcích, 1 cibuli, 100 ml bílého vína, 300 ml smetany (30procentní), 1–2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry, 1 malý svazek čerstvého kopru, sůl, pepř, 1 lžíci másla
Postup:Na másle opečte nadrobno nakrájenou cibuli. Pak ji zalejte vínem a nechte ho odpařit. Přilejte smetanu, nadrobno nasekaný kopr, citronovou kůru a chvíli povařte. Pak do smetany vmíchejte nakrájené plátky lososa. Směs podle potřeby osolte a opepřete. Vmíchejte těstoviny uvařené podle návodu a ihned podávejte.
Tip:Do smetanové omáčky můžete přidat 1 lžičku kaparů. Víno používejte do vaření vždy takové, které vám chutná i k popíjení.
A jak chutná uzený losos vám, připravujete z něho jednohubky, nebo máte nějaké rafinovanější tipy? Milujete těstoviny? V tom případě určitě vyzkoušejte tři rychlé směsi z rajčat nebo varianty s ricottou a hovězím masem!