Článek
Lívance naslano? Pokud jste je ještě neozkoušeli, je nejvyšší čas. Ricotta těsto krásně zjemní a špenát jim dodá správnou šťávu.
Ricottové lívance se špenátem
Na 8 lívanců budete potřebovat: 1 vejce, 100 g ricotty, 30 g baby špenátu, 1 stroužek česneku, 50 ml mléka, 70 g hladké mouky, špetku soli, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva, olej na smažení
Postup: Vejce vyklepněte do mísy a rozšlehejte spolu s ricottou. Špenát pokrájejte na zhruba půlcentimetrové nudličky. Vmíchejte pokrájený špenát k ricottě s vejci. Dále přidejte najemno pokrájený česnek, sůl, mléko, mouku smíchanou s kypřicím práškem a důkladně promíchejte. Mělo by vzniknout hladké těsto.
Na pánev vytřenou olejem nebo na lívanečník nalejte těsto a rovnoměrně rozetřete. Tvořte placičky silné asi 1 cm. Opékejte pozvolna z obou stran asi po 3 minutách.
Tip: Špenátové lívance si můžete vylepšit uzeným lososem navrch s kapkou zakysané smetany a snítkou kopru. Můžete je ale také podávat jako přílohu.
Dostali jste na slané lívance chuť, anebo zůstanete u sladké klasiky?