Článek
Postup
01.
Škvarky umelte na masovém mlýnku nebo si je dejte umlít přímo v řeznictví. Nechte je v míse a přidejte k nim mouku, cukr, jedlou sodu, vejce, citronovou kůru, skořici a špetku hřebíčku.
02.
Vše důkladně propracujte na hladké těsto. Dejte ho do formy vyložené pečicím papírem. Rukou ho pomačkejte, vytáhněte do stran a vytvarujte okraje.
03.
Korpus vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte ho 25 až 30 minut. Poté ho nechte vychladnout. Mezitím připravte krém.
04.
Žloutky s cukry ušlehejte do světlé a nadýchané pěny. Mléko zahřejte. Polovinu mléka pak postupně za stálého šlehání přidávejte ke žloutkům. Pak celou směs přendejte do rendlíku se zbylým mlékem a šlehejte dál až do zhoustnutí. Když je krém hustý, zamíchejte do něj rum.
05.
Do vlažného krému pak opatrně zamíchejte tuhý sníh z bílků. Krém nechte vychladnout a poté jej naneste na korpus a uhlaďte. Hotový koláč dejte na 2 hodinky do chladu. Můžete ho ozdobit ovocem podle chuti.
Jestli máte radši škvarky na slano, zkuste tyhle výborné škvarkové placky.