Článek
Postup
01.
Škvarky semelte v mlýnku nebo rozmixujte na kaši. Měly by být nesolené a bez kousků masa! Přidejte prosátou mouku smíchanou s hřebíčkem a solí. Vmíchejte rozšlehané vejce, mleté ořechy a cukr.
02.
Nakonec přidejte čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto.
03.
Hotové těsto zabalte do fólie a dejte aspoň na dvě hodinky do chladu. Mezitím vymažte formičky máslem.
04.
Vymazané formičky naplňte uleželým a vychladlým těstem. Formičky pak vyskládejte na plech.
05.
Pracny pečte 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím smíchejte moučkový cukr se skořicí a hřebíčkem.
06.
Ještě horké pracny vyklopte a obalujte v ochuceném cukru. Díky použitým škvarkům budou hned křehké a cukroví dostane lehce oříškovou chuť. Nemusíte se bát, že by byly cítit „masově“, je to stejné, jako když použijete při pečení sádlo.
Upečete si také vánoční sádlovky aneb důlkové koláčky a perfektní sádlové perníčky?
A jestli se vám nechce stát u trouby a rádi používáte hotové sušenky a oplatky, udělejte dětem krásné nepečené sušenkové nanuky a lízátka.