Hlavní obsah
2,3
(15)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nemoci dnes na člověka číhají ze všech stran a je potřeba dávat si pozor. Proto přinášíme pokrm nabitý vitaminy, který speciálně pro vás sestavila výživová poradkyně.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks sladkých brambor
  • 1 ks paprik
  • 1 špetka skořice
  • 1 špetka himálajské soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 ks červené cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 220°C. Omyté batáty nakrájejte i se slupkou na plátky. V míse je smíchejte s paprikou, skořicí, špetkou soli a olivovým olejem tak, aby byly batáty směsí hezky rovnoměrně pokryté. Plátky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby.

02.

Mezitím nakrájejte cibule na čtvrtky a stroužky česneku na poloviny. Vše přisypejte k batátům v troubě a pečte ještě zhruba 25 minut.

03.

Po 25 minutách batáty začněte kontrolovat. Až budou zapečené přesně podle vašich představ, vyndejte plech z trouby, ozdobte čerstvým tymiánem a servírujte. Výborně chutnají jako příloha i jen tak samotné.

Tradiční prevencí proti nemocem u nás bývala lžička křenu denně. Podívejte se, jak si křen doma naložit a mít ho tak na zimní dny vždy po ruce.

Související témata:

Načítám