Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 220°C. Omyté batáty nakrájejte i se slupkou na plátky. V míse je smíchejte s paprikou, skořicí, špetkou soli a olivovým olejem tak, aby byly batáty směsí hezky rovnoměrně pokryté. Plátky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby.
02.
Mezitím nakrájejte cibule na čtvrtky a stroužky česneku na poloviny. Vše přisypejte k batátům v troubě a pečte ještě zhruba 25 minut.
03.
Po 25 minutách batáty začněte kontrolovat. Až budou zapečené přesně podle vašich představ, vyndejte plech z trouby, ozdobte čerstvým tymiánem a servírujte. Výborně chutnají jako příloha i jen tak samotné.
Tradiční prevencí proti nemocem u nás bývala lžička křenu denně. Podívejte se, jak si křen doma naložit a mít ho tak na zimní dny vždy po ruce.