Článek
Postup
01.
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Listové těsto rozbalte a přeneste na plech. Rádýlkem ho rozdělte na 28 stejných čtverečků, potřete rozšlehaným vejcem, poprašte cukrem a posypte skořicí. Vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut, až těsto zezlátne a vyskočí.
02.
Zatímco se peče těsto, připravte si krém. Ve velké míse začněte šlehat mascarpone s vychlazenou smetanou – přidejte moučkový cukr podle chuti, vanilkový extrakt a skořici. Ručním šlehačem šlehejte asi 5–8 minut, v mixéru 3–5 minut. Až vznikne hladký a jemný krém a za metlami šlehače se budou tvořit jasně ohraničené cestičky, máte hotovo.
Z LISTOVÉHO TĚSTA PŘIPRAVÍTE I TYHLE POCHOUTKY:
03.
Každý upečený a vychladlý čtvereček podélně přepůlte ostrým pilkovým nožem. Na spodní polovinu nastříkejte pomocí cukrářského sáčku krém, přiklopte vrškem a podávejte.
Jestli máte rádi mascarpone, dopřejte si ho třeba jen tak s jahodami, kterým právě začíná sezona!