Hlavní obsah
3,0
(386)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Půvabné a křehké „sendviče“ z listového těsta patří mezi nejrychlejší domácí dezerty. Než se upečou čtverečky, vyšleháte krém a můžete podávat.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
28 kousků
Čtverečky
  • 1 balení listového těsta
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžičky skořice
Krém
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml 40% smetany ke šlehání
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice
Článek

Postup

01.

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Listové těsto rozbalte a přeneste na plech. Rádýlkem ho rozdělte na 28 stejných čtverečků, potřete rozšlehaným vejcem, poprašte cukrem a posypte skořicí. Vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut, až těsto zezlátne a vyskočí.

02.

Zatímco se peče těsto, připravte si krém. Ve velké míse začněte šlehat mascarpone s vychlazenou smetanou – přidejte moučkový cukr podle chuti, vanilkový extrakt a skořici. Ručním šlehačem šlehejte asi 5–8 minut, v mixéru 3–5 minut. Až vznikne hladký a jemný krém a za metlami šlehače se budou tvořit jasně ohraničené cestičky, máte hotovo.

03.

Každý upečený a vychladlý čtvereček podélně přepůlte ostrým pilkovým nožem. Na spodní polovinu nastříkejte pomocí cukrářského sáčku krém, přiklopte vrškem a podávejte.

Jestli máte rádi mascarpone, dopřejte si ho třeba jen tak s jahodami, kterým právě začíná sezona!

Související témata:

Načítám