Článek
Postup
01.
Změklé máslo utřete s cukrem, špetkou soli, citronovou kůrou a vajíčkem. Přidejte mouku se sušeným, nebo rozdrobeným čerstvým droždím, a zalejte mlékem. Hněťte asi 15 minut, až je těsto hladké, nebo si pomozte robotem, ve kterém stačí hníst 10 minut. Mísu přikryjte utěrkou a nechte v teple vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
02.
Těsto rozválejte na pomoučeném vále na obdélník, potřete směsí rozehřátého másla, skořice a cukru (na jedné z delších stran nechte asi 3 cm volné) a srolujte tak, aby byl nepotřený okraj zespoda. Nakrájejte na 2 až 3 cm tlusté plátky a klaďte je s centimetrovým odstupem do vymazané koláčové formy, nebo menšího pekáčku.
03.
Nechte ještě chvíli kynout a pak pečte 25 minut při 180 stupních. Jestli vám rolky vydrží do vychladnutí (nebezpečně totiž lákají svou vůní!), ozdobte je polevou z rozehřátého másla, sýra a cukru.
Skořice je dobrá nejen na pečení. Poznejte její čarovné kouzlo v našem dalším článku.